gb-flag de-flag

 
 

Park and Smile

Ontdek onze onderneming.

familie2

Een toekomst gebouwd op ervaring

Sinds de oprichting van de wagenbouw KLAUS in 1907 markeren intelligente technische concepten de aktiviteiten van de firma. In de carrosseriebouw, tijdens de uitvinding van de “KLAUS-Bremsluft-Schnellkipper”, in de herstelling van innovatieve carrousselconstructies, zoals in de herstelling van opbouwbaggers en laadkranen schrijft KLAUS tot in de jaren 60 toekomstgerichte historie.

De eersde Multiparking-parkeersystemen komen 1964 op de markt en worden vanaf 1972 in drie gammas aangeboden. 1973 verhuist de firma in een splitsnieuw gebouw in het industrieterrein van Aitrach in de buurt van Memmingen – en dit al als wereldwijd toonaangevende hersteller van mechanische parkeersystemen.

De eersde buitenlandslicenties o. a. naar Japan worden 1975 toegewezen, en op zijn laatst zedert 1980 is het bedrijf in al zijn aktiviteiten internationaal een synoniem voor innovatie en technische vooruitgang.

Met flexibiliteit en idëenrijkdoom blijft KLAUS zijn marktleidende positie behouden.

1985 wordt de productengamma uitgegroeidt en het aandeel parkeersystemen met horizontale afstelplaatsen wint aan belang tegenover de kantelsystemen. De aanpassing aan grotere autoafmetingen wordt vooraan gedreven.

1988 veroveren de nieuwe, plaatsbesparende halfautomatische systemen (Parkeerautomaten) de markt en worden 1993 door de volautomaten opgevolgt. Deze systemen parkeren de auto’s volautomatisch zonder menselijke interventie. De ruimtebesparing is maximaal, want er zijn geen toeritsrampen of rijstroken nodig. Deze volautomaten worden tot hedendags continu verderontwikkeld en de gamma uitgebouwd.

En tenslotte, 40 jaren na de lancering van het eerste mechanische parkeersysteem prensenteert KLAUS Multiparking het nieuwe systeem MultiVario 2082 als multiaanpasbaar en –planbaar. KLAUS Multiparking wordt daarvoor met de innovatieprijs 2005/06 beloond.

KLAUS Multiparking representeert so ook in de tegenwaard en toekomst zakkundig know-how, innoverende techniek en individuële oplossingen, die in een tijd van snelle veranderingen steeds noodzakelijker worden.

Tevredene klanten vertrouwen op vooruitgang door traditie.

KLAUS Multiparking

Traditie bewaren !
Tegenwaard vormen !
De toekomst veroveren !