TrendVario_4000_RGB

 

 

 

De TrendVario 4000 is de variante etage + gelijkvloers « DOORRIJDBAAR » van de mini-gamma TrendVario en kan 2 autolevels boven elkaar pakken. Door zijn doorrijdbaarheid kan hij als bijkomende rij parkeerplaatsen met de andere versies TrendVario 4100, 4200 et 4300 gecombineerd worden. Op deze manier creëerde installaties noemen zich « Parkeerautomaatcombinaties ». Het grote voordeel van deze combinaties is het zonder twede (of zelfs derde) toeritsweg te kunnen doen en zo de parkeeroppervlakte nog efficiënter te kunnen compacteren.

De voorkeurstoepassing van combinaties zijn garages / panden, die over weinig breedte maar veel diepte beschikken, zoals het vaak het geval is in kwartieren van aanvang de de 20de eeuw in de grote belgische steden. Zo kan men b.v. op een breedte van 3 auto’s en een diepte van 2 auto’s + 1 toeritsweg niet minder dan 13 auto’s parkeren op een oppervlakte van slechts 6 wagens (combinatie TV4000 + TV4300 met 3 rasters) !

Dankzij een ingenieuse technologie van horizontaal en vertikaal verschuifende plateaus vermogelijkt dit systeem 2 levels auto’s op slechts 2 levels ruwbouw te compacteren (1st verdiep en gelijkvloers) ; en dit in onafhankelijk parkeren ! De gelijkvloers-plateaus (EG) verplaatsen zich hierbij zijwaarts/horizontaal en die van het eerste verdiep (OG) vertikaal. Het ingangsniveau (= gelijkvloers) biedt zo steeds een parkeerplaats minder, dan het etageniveau. Deze leegplaats is nodig, om de zijwaardse verplaatsing van de EG-plateaus mogelijk te maken, die dan zelfs plaats maken voor het dalen van de etageplateaus tot gelijkvloers. Op die manier vergt deze machine geen extra volume voor de vertikale bewegingen zoals een gewone parkeerbrug. Dit predestineerd de TrendVario voor toepassingen vooral in moderne gebouwen, die in colonnenrasters gestructureerd zijn. De machine zelfs werd ontwikkeld als systeembouwkast en is moduleerbaar van 2 tot 10 rasters (dus met een minimum capaciteit van 3 tot 19 auto’s). Men kan echt niet beter inzake gebruikte ruimte ! Een toeritsweg is nodig over de hele breedte van het systeem. De auto’s parkeren zich dus net zoals bij een gewone rij parkeerboxen / -plaatsen. Elektrisch aangedreven schuifdeuren scheiden de toeritsweg van het systeem. Naar selecteren van een parkeerplaats (d.m.v. een individuële transponder of afstandbediening) verplaatst de machine de plateaus onder maximale veiligheid achter gesloten schuifdeuren. Eerst als alle plateaus hun eindpositie bereikt hebben, maakt de respectievelijke schuifdeur de weg vrij naar het individuële plateau van de gebruiker.

Bekijk het video om het werkprincipe van de TrendVario 4000, hier daargesteld als combinatie met een TrendVario 4300, te zien !

 

SPECIFICATIES

 • Plafondhoogte van de basisversie 345 cm
 • Geen put
 • Vrij gebruikbare plateaubreedte standaardmatig 230 cm, optioneel tot maximaal 270 cm
 • Autohoogtes vanaf 150 cm t.e.m. 205 cm
 • Autolengtes vanaf 500 cm t.e.m. 520 cm
 • Maximaal draagvermogen standaardmatig 2.000 kg per afstelplaats, optioneel tot maximaal 2.600 kg ; mogelijkheid tot oplasting draagvermogen van de verticale plateaus op een later moment.
 • Horizontale en comfortabele berijdbaarheid van beide plateauniveaus
 • Plateauvloer in StandardGrip, optioneel in AluLongLife of EasyWalk
 • Bouwkastsysteem modulair opbouwbaar vanaf minimum 2 rasters tot 10 rasters naast elkaar ; 1 raster representeerd 2 auto’s boven elkaar
 • Capaciteit : van minimum 2 tot maximum 19 auto’s
 • Onafhankelijk parkeren
 • Standaard bediening middels het Dialog-Display ; individuële transponder per plateau / afstelplaats
 • Infrarood afstandsbediening met individuële handzender per plateau / parkeerplaats tegen meerprijs
 • Deuren standaardmatig (in België): zijwaards verschuifbaar met elektrische aandrijving en deurramen uit aluminiumprofielen E6/EV1 geanodiseerd met vulling in gegalvaniseerde stalen gatplaat ; aandere bekledingen / vullingen op aanvraag mogelijk ; andere deurtypes (rolluik, sectioneel) op aanvraag
 • Zeer gebruiksvriendelijk systeem met hoge comfort bij bediening en parkeren

DOMAINE D’APPLICATION

Zeer smalle maar lange stedelijke panden (b.v. rijenhuizen). Gebouwen in mixed use, één- en meerfamilieshuizen, kantoorgebouwen, ondergrondgarages, hotelgarages, automobielconcessies, autoverhuurbedrijven (stockage van automobielen), stockage van oldtimers, randbebouwing, longtermparkers.
Buitenzijdse installatie mogelijk onder carport (vraag voor meer informatie)

PRODUCTVARIANTEN

REFERENTIES